Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułemKasze kuskus zalewamy bulionem warzywnym tak by płyn pokrywał suche 1 centymetrowa warstwa, odstawiamy, aby napęczniała, następnie studzimy. Odgotowujemy brokuł w lekko osolonej wodzie, tak aby nie rozpadły się różyczki, kilka minut całkowicie wystarczy. Trudno dokładnie określić czas, wiec trzeba pilnować.
Dokładnie myjemy ,obieramy owoce i warzywa, mozzarelle wyjmujemy z płynu, by lekko osiąkła. Pół ogórka kroimy w pół plasterki, odcedzamy kukurydze z puszki. Kroimy drobno w kostkę ser żółty także kiwi, gruszkę kroimy na 4-6 części wydrążając gniazda nasienne.
Do przestudzonej kaszy, dodajemy różyczki brokuł, ser, pół mozzarelli pokrojonej drobno, pół puszki kukurydzy, kiwi, ogórek, mieszamy. W tym momencie możemy dodać kawałek drobno pokrojonej w kostkę wędliny, ale nie jest to konieczne ;)
Całość doprawiamy, dekorujemy cząstkami gruszki i plastrami mozzarelli, całość posypujemy tartą na grubych oczkach rzodkiewką i szczypiorkiem.
Smacznego!