Sposób przygotowania:
Kociołek z ciecierzycą
Cieciorkę opłukać , zalać zimną wodą i odstawić na 12 h. Następnie cieciorkę odcedzić i wrzucić do gotującej się wody i gotować ok 1 h. Ponownie odcedzić. W dużym garnku zagotować bulion i wrzucić cieciorkę , gotując na małym ogniu.
Kurczaka pokroić w kostkę doprawić przyprawą do kurczaka i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Usmażyć na oleju i przełożyć do cieciorki. Marchewkę oczyścić i pokroić w kostkę, papryczkę umyć i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i groszek odcedzić i wszystko przełożyć do cieciorki.
Gotować na małym ogniu przez 40 minut. Mąkę przysmażyć na maśle i dodać do potrawki , doprawić do smaku.
Kurczaka pokroić w kostkę doprawić przyprawą do kurczaka i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Usmażyć na oleju i przełożyć do cieciorki. Marchewkę oczyścić i pokroić w kostkę, papryczkę umyć i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i groszek odcedzić i wszystko przełożyć do cieciorki.
Gotować na małym ogniu przez 40 minut. Mąkę przysmażyć na maśle i dodać do potrawki , doprawić do smaku.