Sposób przygotowania:
Sałatka z cukinii
Cukinię umyć, obrać i pokroić w kostkę osolić i odstawić na 2 godziny. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewki zetrzeć na tartce na grubych oczkach.
Zalewa
ocet,wodę,olej i cukier zagotować. Cukinię odsączyć z soku, który puściła. Cukinię wymieszać z marchewką,cebulą i czosnkiem przełożyć do wyparzonych słoików, zalać gorącą zalewą. Dobrze dokręcić słoiki i pasteryzować ok. 15 min. Słoiki odwrócić do góry dnem jak przestygną schować w chłodne miejsce.
Zalewa
ocet,wodę,olej i cukier zagotować. Cukinię odsączyć z soku, który puściła. Cukinię wymieszać z marchewką,cebulą i czosnkiem przełożyć do wyparzonych słoików, zalać gorącą zalewą. Dobrze dokręcić słoiki i pasteryzować ok. 15 min. Słoiki odwrócić do góry dnem jak przestygną schować w chłodne miejsce.