Sposób przygotowania:
Sałatka z cukinii i papryki
Cukinie umyć i pokroić w talarki. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać cukinię z cebulą, dodać sól i wymieszać. Odstawić na 2 godziny.
Odlać wytworzony płyn do garnka, dodać cukier, olej, ocet i przyprawy. Zagotować. Do cukinii z cebulą dodać paprykę i marchew, wymieszać i nałożyć do słoików. Zalać gotującą zalewą słoje, zakręcić.
Pasteryzować 15 minut.
Odlać wytworzony płyn do garnka, dodać cukier, olej, ocet i przyprawy. Zagotować. Do cukinii z cebulą dodać paprykę i marchew, wymieszać i nałożyć do słoików. Zalać gotującą zalewą słoje, zakręcić.
Pasteryzować 15 minut.