e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Sałatka z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam jako dodatek do pieczywa

Sałatka z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z czerwoną fasolą

 

  • 250g kiełbasy krakowskiej
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwoną fasolą
Kiełbasę i ogórki pokroić w małą kostkę. Fasolę odsączyć z zalewy, dodatkowo opłukać i ponownie odsączyć. Szczypiorek posiekać. Połączyć składniki, dodać majonez, doprawić wg uznania solą i pieprzem. Wstawić na ok. 10-15 min. do lodówki, aby składniki się przegryzły. Podawać z pieczywem. Smacznego!
Sałatka z czerwoną fasolą
Kiełbasę i ogórki pokroić w małą kostkę, fasolę odsączyć
Sałatka z czerwoną fasolą
W naczyniu dokładnie wymieszać wszystkie warzywa
Sałatka z czerwoną fasolą
Dodać szczypiorek, majonez, doprawić wg uznania solą i pieprzem