zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Sałatka z czerwonej papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Raj dla smakoszy papryki:)Odciśniętą paprykę i cebulę "wrzucać" na gotującą się zalewę, i gotować 15 minut. Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.

Sałatka z czerwonej papryki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z czerwonej papryki

 

  • 3 kg czerwonej papryki
  • 1 kg cebuli
  • 2 łyżki soli kamiennej
  • Na zalewę
  • ½ l octu 10%
  • 2 l wody
  • 1 szklanka cukru

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej papryki
Pokrojoną w paseczki, cebulę i paprykę wymieszać z solą, odstawić na 1/2 godz. Po tym czasie odcisnąć z powstałego soku. Wodę z octem i cukrem zagotować. Odciśniętą paprykę i cebulę "wrzucać" na gotującą się zalewę, i gotować 15 minut. Gorące nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut.
Sałatka z czerwonej papryki
Etap 1 Pokrojoną w paseczki, cebulę i paprykę wymieszać z solą
Sałatka z czerwonej papryki
Etap 2 Po tym czasie odcisnąć z powstałego soku.
Sałatka z czerwonej papryki
Etap 3 Wodę z octem i cukrem zagotować. Odciśniętą paprykę i cebulę "wrzucać"

Tagi:

papryka