Sposób przygotowania:
Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim i papryką
Czosnek niedźwiedzi umyć i osuszyć, pokroić na małe kawałki.
Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Oliwki zielone i czarne osączyć z zalewy, pokroić w krążki. Ser biały wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę lub rozkruszyć.
Awokado obrać ze skórki i pokroić drobno w kostkę. Ułożyć w salaterce lub na półmisku wszystkie składniki, przyprawić pieprzem, polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym.
Skropić sokiem z cytryny, wymieszać i podawać kaszą i dowolnymi dodatkami.
Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Oliwki zielone i czarne osączyć z zalewy, pokroić w krążki. Ser biały wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę lub rozkruszyć.
Awokado obrać ze skórki i pokroić drobno w kostkę. Ułożyć w salaterce lub na półmisku wszystkie składniki, przyprawić pieprzem, polać oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym.
Skropić sokiem z cytryny, wymieszać i podawać kaszą i dowolnymi dodatkami.