Sposób przygotowania:
Sałatka z mango, pomidora i fileta na parze
Fileta z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać ziołami, papryką, i polać oliwą z oliwek. Odłożyć do lodówki na 2- 3 godziny, wyjąć i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, gotować około 30 minut. Kolorowe sałaty zieloną i czerwono- brązową umyć i porwać na małe kawałki.
Czosnek niedźwiedzi umyć i pokroić drobno, szczypiorek też pokroić drobno. Na talerzu ułożyć sałaty, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek, dodać obrane i pokrojone w kostkę mango.
Kurczaka gotowanego i ostudzonego pokroić w kawałki, dodać na talerz. Pomidory umyć i pokroić w plasterki, dołożyć. Polać oliwą z oliwek, przyprawić pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Podawać jako samodzielne dania z pieczywem lub jako przystawkę do drugiego dania.
Czosnek niedźwiedzi umyć i pokroić drobno, szczypiorek też pokroić drobno. Na talerzu ułożyć sałaty, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek, dodać obrane i pokrojone w kostkę mango.
Kurczaka gotowanego i ostudzonego pokroić w kawałki, dodać na talerz. Pomidory umyć i pokroić w plasterki, dołożyć. Polać oliwą z oliwek, przyprawić pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Podawać jako samodzielne dania z pieczywem lub jako przystawkę do drugiego dania.