WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 980]

Sałatka z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z ugotowanej fasolki szparagowej z dodatkiem brokuła i kukurydzy konserwowej z dużą ilością koperku.

Sałatka z fasolki szparagowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka z fasolki szparagowej

 

  • ok. 300g fasolki szparagowej
  • 1 spory brokuł
  • ok.3/4 puszki kukurydzy
  • duży pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • kilka kropel soku z cytryny
  • 2 łyżki sosu czosnkowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka startego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolki szparagowej

ETAP 1:

Fasolkę oczyścić z końcówek i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Brokuła również ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i odcedzić z wody. Przestudzoną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki a brokuła na różyczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

Warzywa wymieszać w jednej misce. Dodać posiekany koperek. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać z sosem czosnkowym i majonezem. Posypać startym żółtym serem.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Sałatka z fasolki szparagowej
Sałatka z fasolki szparagowej po posypaniu żółtym serem