Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki szparagowej z czosnkiem na ostroETAP 1:
Fasolkę oczyścić z końcówek, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki i gotować 15 minut w wodzie. Odcedzić.
Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę i marchewkę dusić ze szklanką oleju przez ok. 10 minut.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Papryczkę chili oczyścić z nasion i pokroić w kosteczkę. Papryki wymieszać z cukrem i solą i dodać do cebuli i marchewki. Wymieszać z fasolką. Dodać przecier, ocet i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać i dusić razem do zawrzenia. Nałożyć do słoików, zakręcić.
Pasteryzować 15 minut. Odstawić do góry dnem.
Po wystygnięciu odstawić w chłodne miejsce.
zbysiowa
WanilioweImprowizacj
zbysiowa napisał(a):