Sposób przygotowania:
Sałatka z pomarańczy, rukoli i mozzarelli
1. Rukole namoczyłam w wodzie na około pół godziny, żeby straciła gorzki smak.
2. Pomarańcze obrałam ze skórki i białych włókien i podzieliłam na małe kawałki.
3. Paprykę obrałam z nasion, umyłam i pokroiłam w pół paseczki.
4. Mozzarellę odsączyłam z wody i pokroiłam w kosteczkę.
5. Rukolę osuszyłam w bębnie do sałat.
6. Wszystkie składniki połączyłam, doprawiłam solą i pieprzem i pokropiłam oliwą.
2. Pomarańcze obrałam ze skórki i białych włókien i podzieliłam na małe kawałki.
3. Paprykę obrałam z nasion, umyłam i pokroiłam w pół paseczki.
4. Mozzarellę odsączyłam z wody i pokroiłam w kosteczkę.
5. Rukolę osuszyłam w bębnie do sałat.
6. Wszystkie składniki połączyłam, doprawiłam solą i pieprzem i pokropiłam oliwą.