Sposób przygotowania:
Sałatka z filetem z gyrosa,czosnkiem niedźwiedzim
Fileta z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę lub w paski.
Posypać przyprawą do kurczaka i gyros, odstawić do lodówki na 30 minut, wyjąć i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości. Ser camembert pokroić w kostkę, sałatę zieloną i czosnek niedźwiedzi umyć, osuszyć i pokroić drobno.
Paprykę umyć i pozbawić nasion, pokroić w kostkę. Ułożyć na półmisku sałatę i czosnek niedźwiedzi, dodać ser camembert, paprykę i wystudzone kawałki kurczaka.
Przyprawić solą, pieprzem do smaku i posypać bazylią.
Posypać przyprawą do kurczaka i gyros, odstawić do lodówki na 30 minut, wyjąć i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości. Ser camembert pokroić w kostkę, sałatę zieloną i czosnek niedźwiedzi umyć, osuszyć i pokroić drobno.
Paprykę umyć i pozbawić nasion, pokroić w kostkę. Ułożyć na półmisku sałatę i czosnek niedźwiedzi, dodać ser camembert, paprykę i wystudzone kawałki kurczaka.
Przyprawić solą, pieprzem do smaku i posypać bazylią.