Sposób przygotowania:
Salatka z francuskim serem kozim
nagrzac piekarnik do 210°C
umyc i przekroic papryke,wyciagnac pestki,wylozyc na grillu w piekarniku przez 45 minut,obracajac od czasu do czasu
nastepnie ostudzic w zgaszonym piekarniku;
nastepnie sciagnac skorke i pokroic na cienkie paski
obrac i wycisnac czosnek
uprazyc ( przez 2 minuty ) na patelni orzeszki piniowe
wyplukac bazylie i pietruszke,posiekac
w misce wymieszac z oliwa z oliwek bazylie,pietruszke,orzeszki piniowe i czosnek,dodac soli i pieprzu do smaku,nastepnie odlozyc do lodowki
ugotowac makaron ,wlozyc do sitka,zalac zimna woda,zeby sie nie "kleil"
pokroic na talarki ser kozi
wymieszac z makaronem sos,ser kozi oraz papryke
umyc i przekroic papryke,wyciagnac pestki,wylozyc na grillu w piekarniku przez 45 minut,obracajac od czasu do czasu
nastepnie ostudzic w zgaszonym piekarniku;
nastepnie sciagnac skorke i pokroic na cienkie paski
obrac i wycisnac czosnek
uprazyc ( przez 2 minuty ) na patelni orzeszki piniowe
wyplukac bazylie i pietruszke,posiekac
w misce wymieszac z oliwa z oliwek bazylie,pietruszke,orzeszki piniowe i czosnek,dodac soli i pieprzu do smaku,nastepnie odlozyc do lodowki
ugotowac makaron ,wlozyc do sitka,zalac zimna woda,zeby sie nie "kleil"
pokroic na talarki ser kozi
wymieszac z makaronem sos,ser kozi oraz papryke