Sposób przygotowania:
Sałatka z gorgonzolą i szynką parmeńską
Rukolę myjemy i dokładnie osuszamy, układamy na talerzu.
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
Umyte i obrane jabłko kroimy w kostkę.
Gorgonzolę kroimy w kostkę.
Powyższe składniki układamy na rukoli.
Przygotowujemy dressing, łącząc ze sobą oliwę, musztardę, miód i szczyptę soli. Tak powstałym sosem polewamy sałatkę.
Sałatkę posypujemy posiekanymi orzechami i oprószamy świeżo mielonym pieprzem.
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
Umyte i obrane jabłko kroimy w kostkę.
Gorgonzolę kroimy w kostkę.
Powyższe składniki układamy na rukoli.
Przygotowujemy dressing, łącząc ze sobą oliwę, musztardę, miód i szczyptę soli. Tak powstałym sosem polewamy sałatkę.
Sałatkę posypujemy posiekanymi orzechami i oprószamy świeżo mielonym pieprzem.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki