Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanych warzyw
Przygotować wszystkie warzywa, pokroić je na kawałki odpowiednie go grillowania.Ja głównie grilluję na grillu węglowym więc kawałki warzyw musza byc większe aby nie pospadały z rusztu , mniejsze jak pieczarki czy kawałki cebuli nadziewam na patyczki do szaszłyków. Paprykę przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne. Cukini nie obierać i pokroić w plastry, ja pokroiłm wzdłuż. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Wszystkie pokrojone warzywa i pieczarki skropić olejem i posypać przyprawą grill ziołowy, warzywka ugrillować. Nastęnie ugrillowane kawałki papryki i cukini pokroić na mniejsze kawałki. Dodać ugrillowane pieszarki i cebule oraz szpinak. Dokładnie wymieszać, można jeszcze skropić odrobiną oleju. Warzywka moga być jeszcze ciepłe wtedy szpinak się zmaceruje i zmniejszy swoją obiętość.