Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanych warzyw i krewetek
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, jeśli trzeba to dolną część obrać. Ułożyć na grillu, polać 2 łyżkami oliwy posypać solą i pieprzem. Grillować do zrumienia. Krewetki posmarować oliwą, opiekać na grillu przez 2 minuty. Cukinie pokroić na plasterki, również położyć na grillu na 3 minuty aż się zrumienią. Pomidory pokroić na kawałki, cebulę czerwoną w piórka. Czosnek drobno posiekać wymieszać z octem i oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na dno miski wyłożyć sałaty, na to pomidory, kukurydzę, cebule, krewetki i grillowane warzywa. Polać dressingiem, posypać szczypiorkiem. Odstawić na 15 minut żeby się przegryzła.
edytaha