Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanych warzyw
1)Paprykę kroimy w paski.
2)Cukinię i cebulę kroimy na plasterki.
3)Pieczarki kroimy w ćwiartki lub połówki (w zależności od wielkości pieczarek)
4)Cukinię posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut, później opłukujemy ją wodą.
5)Wszystkie warzywa grillujemy.
6)Przygotowujemy sos: 1 łyżka musztardy, 3 łyżki wody mineralnej bez gazu ;-), 2 łyżki oliwy z oliwek, posiekany ząbek czosnku, sok z połowy cytryny, zioła, sól, pieprz. Wszystko umieszczamy w słoiczku. Zakręcamy i mieszamy.
7)Warzywa wrzucamy do miseczki, dodajemy suszonych pomidorów, polewamy sosem.
8)Gotowe.
2)Cukinię i cebulę kroimy na plasterki.
3)Pieczarki kroimy w ćwiartki lub połówki (w zależności od wielkości pieczarek)
4)Cukinię posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut, później opłukujemy ją wodą.
5)Wszystkie warzywa grillujemy.
6)Przygotowujemy sos: 1 łyżka musztardy, 3 łyżki wody mineralnej bez gazu ;-), 2 łyżki oliwy z oliwek, posiekany ząbek czosnku, sok z połowy cytryny, zioła, sól, pieprz. Wszystko umieszczamy w słoiczku. Zakręcamy i mieszamy.
7)Warzywa wrzucamy do miseczki, dodajemy suszonych pomidorów, polewamy sosem.
8)Gotowe.
Anula