Sposób przygotowania:
Sałatka z grissini
Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Sałatę lodową rozrywamy na małe kawałeczki, od szpinaku odrywamy łodyżki. Mieszamy sałaty z listkami szpinaku. Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, paprykę i ser pleśniowy w drobną kostkę. Do jogurtu naturalnego dodajemy śmietanę, majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Przekładamy sałaty do salaterek, posypujemy ćwiartkami pomidorków, papryką i serem pleśniowym. Podajemy z grissini owiniętym w plasterki szynki serrano. Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Sałatę lodową rozrywamy na małe kawałeczki, od szpinaku odrywamy łodyżki. Mieszamy sałaty z listkami szpinaku. Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, paprykę i ser pleśniowy w drobną kostkę. Do jogurtu naturalnego dodajemy śmietanę, majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Przekładamy sałaty do salaterek, posypujemy ćwiartkami pomidorków, papryką i serem pleśniowym. Podajemy z grissini owiniętym w plasterki szynki serrano.