Sposób przygotowania:
Sałatka z grochu włoskiego i kuskusu
1. Kuskus zalałam wrzątkiem i zostawiłam na 5 minut.
2. Pomidora umyłam i pokroiłam w kostkę.
3. Cebulę posiekałam drobno.
4. Wybrałam duży liść salaty w kształcie zbliżonym do miseczki. Umyłam go i delikatnie osuszyłam, uważając by nie stracił kształtu. Bazylię posiekałam.
5. Przygotowałam sos: oliwę wymieszałam z sokiem z cytryny.
6. Ciecierzycę odsączyłam z wody, połączyłam z kuskusem, pomidorem i cebulą. Dodałam bazylię i sos. Wszystko wymieszałam.
7. Sałatkę umieściłam w miseczce z sałaty lodowej.
2. Pomidora umyłam i pokroiłam w kostkę.
3. Cebulę posiekałam drobno.
4. Wybrałam duży liść salaty w kształcie zbliżonym do miseczki. Umyłam go i delikatnie osuszyłam, uważając by nie stracił kształtu. Bazylię posiekałam.
5. Przygotowałam sos: oliwę wymieszałam z sokiem z cytryny.
6. Ciecierzycę odsączyłam z wody, połączyłam z kuskusem, pomidorem i cebulą. Dodałam bazylię i sos. Wszystko wymieszałam.
7. Sałatkę umieściłam w miseczce z sałaty lodowej.