Sposób przygotowania:
Sałatka z gruszką miłości
Plastry bakłażana lekko solimy z obu stron, odkładamy na 5 minut. Kostkę rosołową mieszamy z 4-5 łyżkami oleju rzepakowego i powstałą pastą nacieramy oczyszczone piersi z kurczaka, odkładamy również na 5 minut. W tym czasie nagrzewamy grill stołowy lub normalną patelnię grillową. Sałatę lodową dokładnie płuczemy, rozrywamy na małe kawałki. Dodajemy pozbawioną gniazd nasiennych oraz dokładnie umytą i pokrojoną w cienkie paski paprykę. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki talarków, dorzucamy do pozostałych warzyw. Pierś z kurczaka kładziemy na rozgrzanym grillu i smażymy 4 minuty, przewracamy na drugą stronę i obok piersi układamy wytarte ręcznikiem papierowym do sucha plastry bakłażana. Po kolejnych 4 minutach plastry bakłażana odwracamy na drugą stronę, a piersi kroimy na mniejsze kawałki i układamy na grillu jeszcze na 4 minuty. W tym czasie ocet winny mieszamy z 8 łyżkami oleju rzepakowego, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem z malin. Sosem zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy i przekładamy do szerokiej miski. Na warzywa kładziemy pokrojonego w paseczki grillowanego bakłażana oraz pierś z kurczaka. Posypujemy fetą oraz pomidorkami koktajlowymi, pokrojonymi w ćwiartki.