Sposób przygotowania:
Sałatka z gruszkami, boczkiem i serem lazur
Sos: do słoiczka wlewamy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy i oliwę, dodajemy musztardę francuską, odrobinę soli, pieprzu i cukru, słoiczek zakręcamy i potrząsamy nim aż do połączenia się wszystkich składników.
Boczek kroimy w paski i wytapiamy go na patelni na chrupkie chipsy, odsączamy na ręczniku papierowym z namiaru tłuszczu i odstawiamy na bok.
W salaterce lub na talerzykach układamy sałatę, na niej pokrojoną w plasterki gruszkę, pokrojony w kostkę ser lazur, całość posypujemy chipsami z boczku i posiekanymi orzechami włoskimi.
Sałatkę polewamy sosem 15 minut przed podaniem, serwujemy , smacznego ; )
Boczek kroimy w paski i wytapiamy go na patelni na chrupkie chipsy, odsączamy na ręczniku papierowym z namiaru tłuszczu i odstawiamy na bok.
W salaterce lub na talerzykach układamy sałatę, na niej pokrojoną w plasterki gruszkę, pokrojony w kostkę ser lazur, całość posypujemy chipsami z boczku i posiekanymi orzechami włoskimi.
Sałatkę polewamy sosem 15 minut przed podaniem, serwujemy , smacznego ; )
Magdalena88
Marika-
Igraszki Losu
Kniejson
Igraszki Losu