Sposób przygotowania:
Sałatka z grzankami, rokpolem i oliwkami
Sałatę kruchą lodową lub zwykłą zieloną opłukać i porwać listki na strzępy, układając na dno salaterki.
Ser rokpol pokroić na kostkę, oliwki czarne wysypać na sitko lub dziurkowaną łyżką wyjąć na talerz płaski. Bułkę paryską pokroić na kromki, a te na kostkę i zrumienić lekko na patelni z jedną lub dwiema łyżkami oleju do smażenia.
Wyjąć na łopatce cedzakowej i wsypać wraz z pozostałymi składnikami do salaterki, dodać szczyptę pieprzu w kulkach zielonego.
Wymieszać dwiema łyżkami do sałatek i podawać na stół.
Ser rokpol pokroić na kostkę, oliwki czarne wysypać na sitko lub dziurkowaną łyżką wyjąć na talerz płaski. Bułkę paryską pokroić na kromki, a te na kostkę i zrumienić lekko na patelni z jedną lub dwiema łyżkami oleju do smażenia.
Wyjąć na łopatce cedzakowej i wsypać wraz z pozostałymi składnikami do salaterki, dodać szczyptę pieprzu w kulkach zielonego.
Wymieszać dwiema łyżkami do sałatek i podawać na stół.
bez gotowania