Sposób przygotowania:
Pyszna sałatka z grzankami
Przygotować niezbędna składniki na sałatkę. Chleb pokroić w kostkę i wysuszyć w piekarniku przez kilka minut w temp. około 100 stopni C. Następnie opłukać filet z kurczaka, osuszyć go i pokroić go w kostkę doprawić go przyprawą do gyrosa i usmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Sałatę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć a następnie porwać ją na kawałki. Umyć paprykę czerwoną i żółtą, usunąć gniada nasienne i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Wszystkie składniki: usmażoną pierś z kurczaka, sałatę, paprykę, czosnek wymieszać ze sobą i doprawić solą i pieprzem. Następnie zetrzeć ser żółty na tarce o drobnych otworach i posypać nim sałatkę. Sałatkę posypujemy startym żółtym serem i grzankami, skropić octem jabłkowym, wymieszanym z oliwą z oliwek chrupiącymi grzankami. Posypać posiekaną zieloną pietruszką i koperkiem. Sałatka smakuj wybornie. Na koniec udekorować plastrami papryki kolorowej.