slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1004]

Puree ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na domowe ziemniaczane purre. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Polecam jako dodatek do kotletów schabowych.

Puree ziemniaczane

Składniki:

Puree ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w małe kawałki. Następnie wkładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż będą miękkie. Zlewamy gorącą wodę, Następnie dodajemy masło, mleko, przyprawy i ubijamy aż ziemniaki zmienią swoją konsystencję na purre. Dodajemy koperek i mieszamy. Podajemy jeszcze gorące.