Sposób przygotowania:
Sałatka z jarzyn
Wszystkie warzywa (seler, ziemniaki, marchewki, pietruszki) dokładnie myję i szoruję, wkładam do garnka i gotuję pod przykryciem do miękkości. Pozostawiam do ostudzenia.
W międzyczasie gotuję jajka w wodzie na twardo. Ostudzone jajka obieram i kroję w malutką kostkę.
Ugotowane i ostudzone warzywa obieram ze skórki i kroję w drobną kosteczkę (ziemniaki w nieco większą kostkę).
W dużej misce mieszam groszek osączony z zalewy z puszki, pokrojone w kostkę warzywa oraz jajka. Dodaję także do miski pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki, obrane i pokrojone w kosteczkę jabłko i drobno posiekaną cebulę. Dodaję do smaku musztardę i majonez, mieszam dokładnie. Na koniec dodaję sól i pieprz, mieszam. Sałatkę wstawiam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.
W międzyczasie gotuję jajka w wodzie na twardo. Ostudzone jajka obieram i kroję w malutką kostkę.
Ugotowane i ostudzone warzywa obieram ze skórki i kroję w drobną kosteczkę (ziemniaki w nieco większą kostkę).
W dużej misce mieszam groszek osączony z zalewy z puszki, pokrojone w kostkę warzywa oraz jajka. Dodaję także do miski pokrojone w kosteczkę kiszone ogórki, obrane i pokrojone w kosteczkę jabłko i drobno posiekaną cebulę. Dodaję do smaku musztardę i majonez, mieszam dokładnie. Na koniec dodaję sól i pieprz, mieszam. Sałatkę wstawiam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.