Sposób przygotowania:
Sałatka z kabaczków
Kabaczka obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dorzucamy do kabaczka. Marchew obieramy i kroimy w plasterki-dodajemy do miski. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty warzyw. Wszystko zasypujemy solą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na parę godzin, by warzywa puściły soki. Przygotowujemy zalewę z wody, octu i soli. Gotujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Do słoików nakładamy warzywa. Do każdego słoika wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren gorczycy, pieprzu i ziela. Pozostały sok z warzyw mieszamy z wcześniej przyrządzoną zalewą. Mieszamy i zalewamy słoiki z warzywami. Wekujemy 20 minut.