Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiorem pod sosem czosnkowym
Przygotować sos czosnkowy. Wymieszać jogurt z majonezem, posiekanym koperkiem oraz przecisniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawić solą ziołową i odstawić aby smaki się przegryzły.
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować we wodzie z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć i wystudzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Pokroić w ćwiartki lub połówki.
Pomidory pokroić w ósemki. Wszystkie przygotowane składniku rozłożyć na talerzach.
Polać sosem czosnkowym i można zajadać.
Z podanych składników wychodzą trzy duże porcje sałatki takie jak na zdjęciu.
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować we wodzie z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć i wystudzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Pokroić w ćwiartki lub połówki.
Pomidory pokroić w ósemki. Wszystkie przygotowane składniku rozłożyć na talerzach.
Polać sosem czosnkowym i można zajadać.
Z podanych składników wychodzą trzy duże porcje sałatki takie jak na zdjęciu.