Sposób przygotowania:
Sałatka z cukinii
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni studzimy. Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w plasterki obieraczką do warzyw.
Wyciskamy sok z cytryny dodajemy cukier mieszamy i polewamy paski cukinii mieszamy i zostawiamy na około pół godziny.
Liście bazylii drobno siekamy. Szczypiorek drobno kroimy.
Paski cukinii władamy na półmisku. Na to układamy połówki mozzarelli i połówki pomidorków lub cząstki. Na to sypiemy liście bazylii i szczypiorek. Całość posypujemy pieprzem świeżo mielonym spryskujemy olejem. Na koniec posypujemy płatkami migdałowymi.
Sałatkę najlepiej trochę schłodzić przed podaniem.
POLECAM!!!
Wyciskamy sok z cytryny dodajemy cukier mieszamy i polewamy paski cukinii mieszamy i zostawiamy na około pół godziny.
Liście bazylii drobno siekamy. Szczypiorek drobno kroimy.
Paski cukinii władamy na półmisku. Na to układamy połówki mozzarelli i połówki pomidorków lub cząstki. Na to sypiemy liście bazylii i szczypiorek. Całość posypujemy pieprzem świeżo mielonym spryskujemy olejem. Na koniec posypujemy płatkami migdałowymi.
Sałatkę najlepiej trochę schłodzić przed podaniem.
POLECAM!!!
BozenaMatuszczyk
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko;)
gusia1000