Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą, jajkiem i serem burrata
Rukolę płuczemy, osuszamy i układamy na dwóch talerzach. Jajka gotujemy na twardo.
Na rukoli układamy po jednym jajku pokrojonym na ćwiartki oraz pomidora pokrojonego w kostkę. Ser burrata rwiemy na kawałki i układamy na sałatce. Posypujemy ziarnami słonecznika (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni).
Przygotowujemy sos:
mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny i świeżo zmielonym pieprzem. Polewamy sałatkę.
Na rukoli układamy po jednym jajku pokrojonym na ćwiartki oraz pomidora pokrojonego w kostkę. Ser burrata rwiemy na kawałki i układamy na sałatce. Posypujemy ziarnami słonecznika (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni).
Przygotowujemy sos:
mieszamy oliwę z oliwek z sokiem z cytryny i świeżo zmielonym pieprzem. Polewamy sałatkę.