Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z makaronem orzo i oliwkami
Brokuły oczyszczamy, dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3 minuty. Po odcedzeniu przelewamy zimną wodą.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po przestygnięciu wrzucamy makaron do miski.
Ugotowane brokuły kroimy na kawałki, ser kroimy w paseczki.
Oliwki kroimy na połówki, rzodkiewki w ćwierćplasterki, dodajemy do reszty składników.
Robimy sos: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, ziołami prowansalskimi, pieprzem i ostrą papryką. Polewamy sosem sałatkę.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po przestygnięciu wrzucamy makaron do miski.
Ugotowane brokuły kroimy na kawałki, ser kroimy w paseczki.
Oliwki kroimy na połówki, rzodkiewki w ćwierćplasterki, dodajemy do reszty składników.
Robimy sos: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, ziołami prowansalskimi, pieprzem i ostrą papryką. Polewamy sosem sałatkę.
skuter5