Sposób przygotowania:
Sałatka z młodej kapusty z warzywami
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści , pokroić na ćwiartki i poszatkować.
Następnie przełożyć na sitko i przepłukać wodą i odsączyć.
Dobrze odsączoną kapustę włożyć do miski, lekko posolić i po 15 minutach odcisnąć nadmiar soku.
Do kapusty dodać poszatkowaną dymkę , posiekany koperek, pokrojone pomidory oraz ogórek zielony.
Do całości dodać olej wymieszany z sokiem z cytryny, przeciśniętym czosnkiem oraz sosem sałatkowym ziołowym.
Doprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą .
Całość delikatnie wymieszać.
Udekorować ogórkiem zielonym i koperkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.
Następnie przełożyć na sitko i przepłukać wodą i odsączyć.
Dobrze odsączoną kapustę włożyć do miski, lekko posolić i po 15 minutach odcisnąć nadmiar soku.
Do kapusty dodać poszatkowaną dymkę , posiekany koperek, pokrojone pomidory oraz ogórek zielony.
Do całości dodać olej wymieszany z sokiem z cytryny, przeciśniętym czosnkiem oraz sosem sałatkowym ziołowym.
Doprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą .
Całość delikatnie wymieszać.
Udekorować ogórkiem zielonym i koperkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.