Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszanką
Od boczku odkroić skórkę, a następnie odkroić 6 plasterków. Plasterki boczku podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, a następnie ugotować w lekko posolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzić, dać do wystudzenia, a później pokroić w plasterki. Kaszankę pokroić w plasterki, a następnie smażyć z jednej i drugiej strony. Ząbki czosnku obrać, przemyć, strzeć na tarce, a następnie dodać do podsmażonej kaszanki. Do kaszanki dodać około trzech łyżek oliwy. Wszystko razem dobrze wymieszać, a następnie wymieszać z pokrojonymi ziemniakami. Pomidory koktajlowe bardzo dokładnie umyć, przekroić na pół i dodać do reszty składników. Całość doprawiać do smaku pieprzem i solą według własnego uznania, a następnie sałatkę pokropić również oliwą oraz octem. Całość bardzo dobrze wymieszać.