Sposób przygotowania:
Salatka z kielbasy.
Przygotowac plastikowy pojemnik z przykrywka. Ze sloika ogorkow konserwowych wyjac 3-4 ogorki ktore potrzebujemy do salatki / reszte ogorkow wykorzystac do innych dan /, zalewe przecedzic przez sitko i wlac do pojemnika. Pol szklanki przegotowanej wody wymieszac z octem i olejem i dodac do zalewy.Calosc lekko posolic i popieprzyc. Cebule obrac , pokroic w cienkie plasterki lub polplasterki i wlozyc do zalewy. Rowniez w plasterki pokroic ogorki. W zaleznosci jaka mortadele mamy - kroimy w plasterki lub paski / ja mialam cienka a w przypadku grubej kroje ja w plastry a pozniej w dlugie paseczki/ . Ser zolty kroimy w paski. Wszystko razem mieszamy , dodajemy szczypiorek i koperek , przykrywamy i odstawiamy na 3 - 4 godziny do lodowki. Ja wstawiam salatke na cala noc do lodowki , zeby cebulka sie dobrze przegryzla . Im wiecej zalewy - tym lepiej . Podawac ze swiezym pieczywem.
jovi
Sarenka
wedith1
eli_555