Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy kapusta jest za bardzo kwaśna należy przepłukać ją przegotowaną, zimną wodą i odcisnąć.

Sałatka z kiszonej kapusty

Składniki:

Sałatka z kiszonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kiszonej kapusty
Kapustę drobno pokroić. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać posiekane orzechy, pokrojone suszone śliwki i żurawinę. Skropić oliwą, przyprawić do smaku cukrem i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.