arek-1990-91

arek-1990-91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Sałatka z kopru włoskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo dobre i smaczne polecam.

Sałatka z kopru włoskiego

Składniki:

Sałatka z kopru włoskiego

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kopru włoskiego
Bulwy kopru włoskiego umyć, odkroić zielony koper. Drobno posiekać. Bulwy przepołowić i pokroić w cieniutkie plasterki. Mango obrać, odkroić od pestki i pokroić w kosteczkę. Pomarańczę grubo obrać, wyciąć miąższ (między białymi błonkami). Wymieszać z mango i koprem. Jogurt doprawić solą i sokiem z pomarańczy i cytryny, wymieszać z sałatką. Posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Czas wykonania: 15 min.

Tagi:

dynia