Sposób przygotowania:
sałatka z krewetek z pieczarkami
Krewetki rozmrozić, oczyscić, osolić, udusić na oleju, dodać sos chili. Ryż
ugotować na sypko. Pieczarki pokroić w plasterki, a marchew w cienkie paski.
Szczypiorek razem z cebulka posiekać. Pieczarki, marchew, szczypiorek zalać 6
szklankami wody, dodać wino, sos sojowy i ocet, zagotować, dodać zmiażdżony
czosnek, odstawić. Ciepły ryż wymieszać z pieczarkami i warzywami. Dodać
pokrojone mango. Na ryżu ułożyć krewetki. Sałatkę posypać posiekanym
szczypiorkiem.
ugotować na sypko. Pieczarki pokroić w plasterki, a marchew w cienkie paski.
Szczypiorek razem z cebulka posiekać. Pieczarki, marchew, szczypiorek zalać 6
szklankami wody, dodać wino, sos sojowy i ocet, zagotować, dodać zmiażdżony
czosnek, odstawić. Ciepły ryż wymieszać z pieczarkami i warzywami. Dodać
pokrojone mango. Na ryżu ułożyć krewetki. Sałatkę posypać posiekanym
szczypiorkiem.