Sposób przygotowania:
Sałatka z kuraczkiem a'la Capri
Filet z piersi kurczaka umyj dokładnie pod zimną wodą. Pokrój go na dość drobna kostkę i dokładnie wymieszaj z przyprawą do Gyrosa i odstaw na około 30 - 45 minut. Na patelni rozgrzej tłuszcz i usmaż przyprawione mięso na złoty kolor. Mięso odstaw do wystudzenia. Kapustę pekińską poszatkuj. Ananasy delikatnie odsącz ze soku i pokrój na małe kawałki. Z groszku konserwowego odlej zalewę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Majonez wymieszaj razem z jogurtem, dodaj czosnek. Całość bardzo dokładnie razem wymieszaj. Na talerzach układaj kapustę pekińską, następnie nakładaj mięso. Na samym wierzchu ułóż kawałki ananasa i posyp groszkiem konserwowym. Całość polej sosem czosnkowym.