Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią
Pierś z kurczaka myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. W misce mieszamy składniki na marynatę i wkładamy mięso. Mieszamy i odstawiamy.
W międzyczasie myjemy brzoskwinie i warzywa, odsączamy z wody i osuszamy na papierowym ręczniku. Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w niewielkie cząstki. Pierś kładziemy na folię aluminiową i zawijamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Pokrojone brzoskwinie również zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w 200 stopniach przez 10 minut.
Upieczone brzoskwinie i mięso studzimy.
Sałatę rwiemy rękoma na mniejsze kawałki i wkładamy do salaterki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półkrążki, następnie rozdzielamy i przekładamy na sałatę. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i przekładamy do salaterki. Sałatkę dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i pieczonymi brzoskwiniami. Posypujemy przyprawami do smaku.
W międzyczasie myjemy brzoskwinie i warzywa, odsączamy z wody i osuszamy na papierowym ręczniku. Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w niewielkie cząstki. Pierś kładziemy na folię aluminiową i zawijamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Pokrojone brzoskwinie również zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w 200 stopniach przez 10 minut.
Upieczone brzoskwinie i mięso studzimy.
Sałatę rwiemy rękoma na mniejsze kawałki i wkładamy do salaterki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półkrążki, następnie rozdzielamy i przekładamy na sałatę. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i przekładamy do salaterki. Sałatkę dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i pieczonymi brzoskwiniami. Posypujemy przyprawami do smaku.