Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusem i warzywami
Kuskus zalać wrzątkiem z odrobiną soli, odstawić pod przykryciem na 5 minut. Po tym czasie wymieszać i wystudzić.
Na rozgrzane masło wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię, po chwili dodać groszek, smażyć razem chwilę, dodać do kaszy. Wrzucić także rozdrobniony brokuł. Wymieszać, wystudzić.
Ogórki umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, Wrzucić do miski. Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły. Sałatkę podawać posypaną szczypiorkiem.
Na rozgrzane masło wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię, po chwili dodać groszek, smażyć razem chwilę, dodać do kaszy. Wrzucić także rozdrobniony brokuł. Wymieszać, wystudzić.
Ogórki umyć, obrać, pokroić w kosteczkę, Wrzucić do miski. Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły. Sałatkę podawać posypaną szczypiorkiem.