gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Marchewka z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowana marchewkę z cukinią podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - moja rodzina bardzo to danie lubi.

Marchewka z cukinią

Składniki:

Marchewka z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Marchewka z cukinią

ETAP 1:

Marchewka z cukinią
Opłukane dokładnie marchewki gotujemy w bulionie.

Marchewki dokładnie myjemy, po czym gotujemy w rosole (lub bulionie z kostki) do momentu, aż zaczną robić się miękkie. Odcedzamy.

ETAP 2:

Marchewka z cukinią
Plastry cukinii smażymy na roztopionym maśle.

Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i układamy plastry cukinii. Przyprawiamy je solą oraz pieprzem. Smażymy przez chwilę obracając je.

ETAP 3:

Marchewka z cukinią
Do podsmażonej cukinii dodajemy ugotowane marchewki.

Następnie dodajemy odcedzone marchewki. całość smażymy przez chwilę mieszając.

ETAP 4:

Marchewka z cukinią
Do podsmażonych warzyw wsypujemy bułkę tartą.

Na koniec warzywa na patelni posypujemy bułką tartą, mieszamy i wykładamy na półmisek.


Tagi:

warzywa