Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusem, kabanosem i warzywami
Kaszę kuskus wsypujemy do miseczki. Zalewamy wrzątkiem tak, aby woda sięgała około pół centymetra ponad kaszę. Odstawiamy na 5 minut, potem przekładamy do miski, bądź innego dużego naczynia.
Przygotowujemy pozostałe składniki. Kabanosy kroimy na kawałki o długości mniej więcej 1 cm.
Cebulę, ogórka oraz suszone pomidory kroimy w kostkę. Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy odsączoną fasolę z puszki.
Przygotowujemy sos, mieszając zawartość torebki z sosem sałatkowym z oliwą. Polewamy sałatkę i znów mieszamy.
Przygotowujemy pozostałe składniki. Kabanosy kroimy na kawałki o długości mniej więcej 1 cm.
Cebulę, ogórka oraz suszone pomidory kroimy w kostkę. Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy odsączoną fasolę z puszki.
Przygotowujemy sos, mieszając zawartość torebki z sosem sałatkowym z oliwą. Polewamy sałatkę i znów mieszamy.