Sposób przygotowania:
Sałatka z łososiem i pekinką
Kapustę pekińską myjemy i drobno szatkujemy. Jabłko razem ze skórką kroimy na drobną kosteczkę lub trzemy na tarce o dużych oczkach; skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Pora kroimy na drobną kosteczkę, zostawiając kawałek zielonej części do posypania. Ogórki kiszone kroimy na kosteczkę; groszek odcedzamy z zalewy i dodajemy do pozostałych pokrojonych składników. Do majonezu dodajemy przyprawy, mieszamy i dodajemy do sałatki, dokładnie mieszając. Łososia obieramy ze skórki, wyciągamy ości i dzielimy na małe kawałeczki. Trochę zostawiamy, a resztę dodajemy do sałatki i mieszamy. Na wierzchu sałatki układamy pozostawione kawałeczki łososia i posypujemy drobno pokrojoną zieloną częścią pora. Sałatka jest wspaniałym dodatkiem do ziemniaków gotowanych w mundurkach lub pieczonych. SMACZNEGO :)