Sposób przygotowania:
Sałatka z łososiem wędzonym na gorąco
Sałatę kroimy nożem Pomidora, ogórka i paprykę porządnie myjemy. Pomidora kroimy na cząstki, ogórka na plasterki (ze skórką), paprykę na paseczki. Oliwki kroimy na plasterki. Sos: zioła zalewamy wodą i niech tak postoją z 5 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy go do jogurtu, dodajemy sól, paprykę ostrą i na koniec dolewamy tę wodę z ziołami prowansalskimi- mieszamy. Talerz pokrywamy warstwą sałaty, na to dekoracyjnie układamy cząstki pomidora, plasterki ogórka, paseczki papryki- najlepiej tak by został pusty środek do którego układamy kawałki łososia wędzonego na gorąco, potem dokładamy oliwki i dookoła talerza posypujemy kukurydzą. Polewamy sosem ale nie zalewamy sałatki tylko raczej robimy taką strużkę sosu po sałatce. Można udekorować cytryną lub koperkiem.