Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem ryżowym i tołpygą
SOS DO SAŁATKI: mieszam oliwę z sokiem wyciśniętym z cytryny. Doprawiam do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem, solą morską i cukrem trzcinowym. Makaron ryżowy gotuję zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odcedzam, dodaję wcześniej przygotowany sos, mieszam i odstawiam do przestygnięcia. Do przestudzonego makaronu dodaję pieczony filet z tołpygi podzielony na małe kawałki, obranego i pokrojonego ogórka oraz odsączone z oleju suszone pomidory. Całość bardzo delikatnie mieszam, posypuję posiekanym szczypiorkiem i jeśli to konieczne doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Netka
anemon
Ja też całkiem niedawno go "odkryłam". Faktycznie bardzo dobrze sprawdza się w sałatkach, ale nie tylko. Polecam.