Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronu ryżowego i kiełków
Przygotowanie:
Makaron wsypać do dużego garnka,zalać wodą i przytrzymać pod przykryciem ( woda ma być wrząca) kilka minut.Cebulę umyć,obrać,pokroić delikatnie w plastry,sparzyć,odcedzić.Makaron odsączyć,dodać mięso,kiełki wraz z cebulą.Dolać sos sojowy,szczyptę curry,bazylię,odrobinę soku z cytryny i olej.Mieszać.Można doprawić solą.
Makaron wsypać do dużego garnka,zalać wodą i przytrzymać pod przykryciem ( woda ma być wrząca) kilka minut.Cebulę umyć,obrać,pokroić delikatnie w plastry,sparzyć,odcedzić.Makaron odsączyć,dodać mięso,kiełki wraz z cebulą.Dolać sos sojowy,szczyptę curry,bazylię,odrobinę soku z cytryny i olej.Mieszać.Można doprawić solą.