kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Sałatka z marynowami pieczarkami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatka dość szybka w przygotowaniu. Pieczarki można zastąpić innymi marynowanymi grzybkami.

Sałatka z marynowami pieczarkami i fetą

Składniki:

Sałatka z marynowami pieczarkami i fetą

 

  • Słoik marynowanych pieczarek
  • 10 dag salami
  • 30 dag białej kapusty
  • 30 dag czerwonej kapusty
  • 100 gram sera feta
  • szczyptę soli
  • szczyptę pieprzu
  • garść natki pietruszki
  • garść świeżej bazylii

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowami pieczarkami i fetą
Marynowane grzybki kroimy w kostkę wkładamy do miski. Zaprawy nie wylewamy,będzie nam później potrzebna.Dodajemy pokrojoną w kostkę salami, posiatkowaną biała i czerwoną kapustę,oraz pokrojony w kostkę ser feta.Kroimy drobno bazylię i natkę pietruszki. Dodajemy do miski.Sałatkę polewamy odrobiną zalewy z grzybków i doprawiamy szczypta soli i pieprzu.Mieszamy składniki.

Tagi:

sery ser