migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Sałatka z cyklu czyszczenie szafek. W szafce od dawna stał słoik marynowanych pieczarek,znalazłam też czerwona fasolę. oraz woreczek ryżu. Dodałam fasolkę z własnych zapasów oraz trochę żółtego sera i tak powstała ta pyszna sałatka.

Sałatka z marynowanymi pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

 

  • 1 średni słoik marynowanych pieczarek (700ml)
  • 1 słoiczek zielonej fasolki konserwowej (500 ml)
  • 1 puszka fasoli
  • 1 woreczek brązowego ryżu
  • 250 g żółtego sera
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z marynowanymi pieczarkami
Ryż ugotować, osączyć i wystudzić. Czerwoną fasolę przepłukać i osączyć na sicie. Fasolkę konserwową pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki drobno pokroić, moje były małe więc przekroiłam na cztery. Ser żółty pokroić w drobną kostkę. Wszystkie przygotowane składniki dokładnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Następnie połączyć z majonezem.
Sałatka z marynowanymi pieczarkami
Brązowy ryż ugotować, osączyć i wystudzić.
Sałatka z marynowanymi pieczarkami
Czerwoną fasolę przepłukać i osączyć na sicie.
Sałatka z marynowanymi pieczarkami
Pieczarki drobno pokroić, moje były małe więc przekroiłam na cztery.
Sałatka z marynowanymi pieczarkami
Wszystkie przygotowane składniki dokładnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Następnie połączyć z majonezem.

Tagi:

ryż sery ser