Sposób przygotowania:
Sałatka z melona i ogórka
Melona obieramy ze skórki i kroimy w kostkę , następnie zabieramy się za ogórki myjemy je i kroimy w talarki (oprócz końcówek , końcówki obcinamy), dodajemy do miseczki.
Następnie pomarańcz obieramy ze skórki i także kroimy w kwadraty , orzechy włoskie już obłuskane np z paczki ze sklepu kroimy na mniejsze części w sensie raz nożem na pół każdego orzecha , dodajemy do miski , podlewamy oliwą z oliwek , podsypujemy cukrem pudrem dodajemy sól i sok z cytryny.
Mieszamy wszystko bardzo dokładnie i podajemy.
Następnie pomarańcz obieramy ze skórki i także kroimy w kwadraty , orzechy włoskie już obłuskane np z paczki ze sklepu kroimy na mniejsze części w sensie raz nożem na pół każdego orzecha , dodajemy do miski , podlewamy oliwą z oliwek , podsypujemy cukrem pudrem dodajemy sól i sok z cytryny.
Mieszamy wszystko bardzo dokładnie i podajemy.