paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i bardzo syte domowe hamburgery z kotletami mielonymi w środku z mięsa wieprzowo- wołowego. Hamburgery z serem, ogórkiem konserwowym i kapustą pekińską.

Domowe hamburgery

Składniki:

Domowe hamburgery

 

  • bułki do hamburgerów 4 szt
  • majonez do smaku
  • ketchup do smaku
  • ser żółty 4 plastry
  • ogórek konserwowy 4 szt
  • kapusta pekińska 4 liście

MIELONE

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Oba rodzaje mięsa zmielić i wymieszać ze sobą. Do mięsa mielonego dodać roztrzepane jajko, obraną i drobno posiekaną cebulkę przyprawy do smaku, wymieszać. Każdą z bułek przekroić na pół i każdą połówkę posmarować majonezem do smaku, następnie na majonez położyć opłukane i osuszone liście kapusty pekińskiej. Na kapustę położyć kotlet który polać ketchupem. Następnie położyć plasterki ogórka i ser żółty. Całośc przykryć drugą połową bułki i zapiec. Podawać na ciepło.