Sposób przygotowania:
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym dorszem
Ziemniaczki szorujemy lub delikatnie oskrobujemy nożem. Myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soli do miękkości.
Na talerzach układamy ziemniaczki (jeśli są większe przekrawamy na pół). Na ziemniaczkach układamy kilka kawałków suszonych pomidorów oraz kawałki ryby bez ości.
Dymkę drobno siekamy i posypujemy nią rybę. Całość skrapiamy oliwa pomidorową i doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz czarnuszką.
Na talerzach układamy ziemniaczki (jeśli są większe przekrawamy na pół). Na ziemniaczkach układamy kilka kawałków suszonych pomidorów oraz kawałki ryby bez ości.
Dymkę drobno siekamy i posypujemy nią rybę. Całość skrapiamy oliwa pomidorową i doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz czarnuszką.
pietroocha